Blog FİLTRELE
Blog yazısı Dijital Pazarlama’ya Nereden Başlamalıyım?için resim
4 Nisan 2023 Salı

Dijital Pazarlama’ya Nereden Başlamalıyım?

Dijital pazarlama, online pazarlama, internet reklamcılığı… Adına her ne diyorsanız! Şirketinizin pazarlama işlemlerini online yapanlar için hatırlatma; son 10 yılda internet kullanımı ikiye katlanmış durumda ve bu insanların alışveriş alışkanlıklarını ve şirketlerle iletişimini ciddi bir biçimde değiştirmiştir.

Peki dijital pazarlama nedir? Dijital pazarlama da diğer tüm pazarlama türlerindeki gibi; potansiyel müşterilerinizle etkileşimde bulunmanın başka bir yoludur. Buradaki esas fark ise bu müşterilere online olarak bağlantı kurmanız ve etkileşime girmenizdir.

Dijital Pazarlama Nedir?

Temel olarak, dijital pazarlama herhangi bir online ortamdaki pazarlama girişimini veya varlığını ifade eder. E-posta pazarlaması, tıklama başına ödeme reklamcılığı, sosyal medya pazarlaması ve hatta blog oluşturmak da dijital pazarlamanın mükemmel örnekleridir. Bu platformlar insanlara şirketinizi tanıtmaya ve satın almaya ikna etmede yardımcı olurlar

Aşağıda bazı yaygın olan dijital pazarlama stratejilerini kullanan firmalar ile ilgili örnekler bulabilirsiniz:

Dijital Pazarlama Varlıkları

Her şey dijital bir pazarlama varlığı olma potansiyeline sahiptir. Sahip olması gereken tek özellik online ortamda kullandığınız bir pazarlama aracı olması gerekliliğidir. Aslında birçok kişi ne kadar çok dijital pazarlama varlıklarına sahip olduğunun farkında bile değildir. Aşağıya sadece birkaç örnek yazalım:

  1. İnternetiniz
  2. Markalı varlıklar (logolar, ikonlar, kısaltmalar, vb.)
  3. Video içeriği (video reklamlar, ürün tanıtımları, vb.)
  4. Görüntüler (infografik, ürün çekimleri, şirket fotoğrafları vb.)
  5. Yazılı içerik (blog yazıları, e-Kitaplar, ürün açıklamaları, referanslar, vb.)
  6. Çevrimiçi ürünler veya araçlar (SaaS, hesap makineleri, etkileşimli içerik vb.)
  7. Sosyal medya sayfaları
  8. Yorumlar

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu liste oldukça yüzeysel bir liste. Dijital pazarlama varlıklarının çoğu bu kategorilerden illa ki birine girer, ancak akıllı pazarlamacılar sürekli olarak müşterilere çevrimiçi olarak erişmenin yeni yollarını keşfederler, böylece liste gün geçtikçe büyümeye de devam eder!

Dijital Pazarlama Stratejileri

Dijital pazarlama stratejilerinin listesi de sürekli gelişmektedir, ancak çoğu işletmenin kullandığı genel stratejilerden bazıları şunlardır:

1- Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı

Tıklama başına ödeme (CPC) reklamcılığı aslında, bir reklamı tıklayan her kullanıcı için ödediğiniz her türlü dijital pazarlamayı kapsayan geniş bir terimdir. Örneğin, Google AdWords, “ücretli arama ağı reklamcılığı” (bir saniyede geçtiğimiz şu şey) adı verilen bir CPC reklam biçimidir. Facebook Reklamları, “ücretli sosyal medya reklamcılığı” olarak adlandırılan başka bir CPC reklam biçimidir. (bu konuya da yazımızda ye vereceğiz).

2- Ücretli Arama Ağı Reklamcılığı

Google, Bing ve Yahoo, Metin Reklamlarını Arama Motoru Sonuçları Sayfalarında (SERP’ler) yayınlamanıza izin verir. Ücretli arama ağı reklamcılığı, sizin gibi bir ürün veya hizmeti aktif olarak arayan potansiyel müşterileri hedeflemenin en iyi yollarından biridir.

3- Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

SERP’lerde görünmek için ödeme yapmak istemiyorsanız, sitenizdeki sayfaları veya blog yazılarını organik olarak büyütmek ve sıralamada yükselmek için arama motoru optimizasyonunu da (SEO) kullanabilirsiniz. Her tıklama için doğrudan ödeme yapmanız gerekmez, ancak bir sayfanın sıralamada yükselmesi genellikle biraz zaman ve çaba gerektirir.

neden-seo

4- Ücretli Sosyal Medya Reklamcılığı

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve Snapchat gibi çoğu sosyal medya platformu, sitelerinde reklam yayınlamanıza izin verir. Ücretli sosyal medya reklamcılığı, işletmenizin, ürününüzün veya hizmetinizin varlığından haberdar olmayabilecek izleyicilerde farkındalık oluşturmak için mükemmeldir.

5- Sosyal Medya Pazarlamacılığı

SEO gibi, sosyal medya pazarlaması da işinizi pazarlamak için Facebook veya Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanmanın ücretsiz ve organik yoludur. Tıpkı SEO gibi, işinizi sosyal medyada organik olarak pazarlamak çok daha fazla zaman ve çaba gerektirir, ancak uzun vadede çok daha ucuza mal olacaktır.

6- Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (CRO)

Dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO), çevrimiçi kullanıcı deneyiminizi geliştirmenin sanatı ve bilimidir. İşletmeler çoğu zaman, mevcut web sitesi trafiğinden daha fazla dönüşüm (potansiyel satış, sohbet, arama, satış vb.) elde etmek için CRO’yu kullanır.

7- İçerik Pazarlama

İçerik pazarlaması oldukça geniş bir dijital pazarlama terimidir. İçerik pazarlaması, marka farkındalığı oluşturmak veya tıklamaları, potansiyel müşterileri veya satışları artırmak için içerik varlıkları (blog gönderileri, infographics, e-kitaplar, videolar vb.) kullanan tüm dijital pazarlama çabalarını kapsar.

8- Yerel Reklamcılık

Hiç makalenin altına giderek ilgili makaleler alanına dikkat ettiniz mi? Yerel reklamcılık tam da budur. Çoğu yerel reklamcılık içerik pazarlamacılığına girer çünkü tıklamaları çekmek için içerik kullanır (“daha ​​sonra ne olacağına asla inanmazsınız!”). Genellikle, yerel reklamcılığın farkına varmak biraz zor olabilir, çünkü ücretli olmayan içerik önerileriyle karıştırılır… fakat zaten işin püf noktası da burasıdır.

9- E-posta Pazarlama

E-posta pazarlama, online pazarlamanın en eski şeklidir ve hala güçlü bir seçenektir. Dijital pazarlamacıların çoğu, özel fırsatların reklamını yapmak, içeriğe dikkat çekmek (genellikle içerik pazarlamasının bir parçası olarak) veya bir etkinliği tanıtmak için e-posta pazarlamasını kullanır.

10- Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı)

Bağlı kuruluş pazarlaması, esas olarak ürünlerinizi ve hizmetlerinizi web sitelerinde tanıtmak için bir başkasına (bir kişi veya bir işletme) ödeme yapmaktadır.

Yukarıdaki listeden görebileceğiniz gibi, şirketinizi çevrimiçi pazarlamanın pek çok farklı yol vardır, bu nedenle birçok işletme dijital pazarlama çabalarını yönetmek için bir ajans kiralar veya şirket içi pazarlama ekibi ve pazarlama otomasyon yazılımı için ödeme yaparlar.

Dijital Pazarlama İşe Yarıyor mu?

Dijital pazarlama her türden işletmeler için mükemmel bir seçenektir. Yoğun biçimde, anne-çocuk mağazalarından uluslararası tanınmış üniversitelere ve bunların da ötesine kadar her türlü işletmenin büyümesine yardımcı olmak için dijital pazarlamayı kullandık. Bu, çevrimiçi reklamcılığın güzelliği. Kimi hedeflemek istediğinizi biliyorsanız, herhangi bir yerdeki herhangi birini hedef almak için dijital pazarlamayı kullanabiliyor olmanızdır.

Ancak, söylendiği gibi, belirli işletme türleri, belirli dijital reklamcılık türlerinden daha fazla yararlanacaktır. Hızlı ve genel hatlarıyla göz gezdirerek, tüketiciler arası (B2C) şirketler ve işletmeler arası (B2B) şirketler için hangi stratejilerin en iyi şekilde çalıştığına bakalım:

B2C Şirketler

Genel olarak, B2C şirketleri, B2B’lerden çok daha düşük fiyat puanlarına sahiptir. Ne de olsa bir anneye bir matkap ucu satmak biraz zor olabilir. Ama 10 TL’lik bir çift çocuk pantolonu? Bu oldukça kolay bir satıştır.

İyi haber şu ki, B2C şirketleri inanılmaz derecede pahalı ürün veya hizmetler satmaya çalışmadıkları için büyük satış ekiplerine veya karmaşık pazarlama ağına ihtiyaç duymazlar. Tek yapmaları gereken, ürün veya hizmetlerini doğru mesajlaşma ile doğru hedef kitlenin önünde tutmak ve geriye kalan konuları dikkatle halletmeleridir.

Sonuç olarak, B2C şirketlerinin çoğunun temel amacı, insanları pazarlama alanının içine sokmaktır. Örneğin, bir anneyi çocuk giyim e ticaret platformuna yönlendirebilir ve anneye onunda ilgilenebileceği bir anlaşma sunabilirseniz, bugün satın alabileceği iyi bir şans yakalamış olur. Bir satışı başarmadan önce bir ton marka bilinirliği veya güven oluşturmanıza gerek yoktur.

Bunu akılda tutarak, B2C şirketleri genellikle sosyal medya pazarlaması veya ücretli sosyal reklamcılık gibi yüksek piramit pazarlama kanallarından harika sonuçlar elde ediyorlar. Bu kanallar, işinizi, başka türlü varlığından haberdar olamayacak potansiyel müşterilerin önüne çıkarmak için müthiş yararlıdır.

Ücretli arama veya SEO gibi diğer dijital pazarlama stratejileriyle takviye etmek her zaman iyi bir fikirdir, ancak ücretli sosyal reklamcılık veya sosyal medya pazarlaması B2C için bir kanal seçmek başlamak için önemli bir seçenektir.

B2B şirketleri

Buna karşılık, ücretli arama B2B şirketleri için mükemmel bir seçenektir. Çoğu B2B şirketi, sosyal medya kullanarak erişilmesi çok zor olabilen özel bir kitleye sahiptir. Bununla birlikte, bir matkap ucu satarsanız ve birisi “elmas uçlu petrol sondaj ucu üreticisi” için arama yaparsa, gördükleri ilk sonuç olmak istersiniz. Evet, tıklamalar için, ödemeli sosyal reklamcılıkta yapacağınız ödemeden daha fazlasını ödeyebilirsiniz, ancak elde edilecek kazanç da yüksek olacaktır.

Ek olarak, çoğu B2B şirketi B2C şirketlerinden daha uzun bir satış döngüsüne sahiptir. Eğer çok pahalı ürünler satıyorsanız çoğu insan muhtemelen sitenize gelmez; sizi arar ve “Bir tane istiyorum” der. Sonuç olarak, bir anlaşmayı kapmak için içerik pazarlaması veya e-posta pazarlaması gibi daha uzun vadeli stratejileri uygulamak gerekir.

Elbette, dijital pazarlama taktiklerinin doğru karışımı sanayiden sanayiye ve işletmeden işletmeye değişecektir, ancak B2C’yi B2B ile karşılaştırmak, bazı işletmeler için farklı stratejilerin nasıl daha iyi kullanılabileceği konusunda bir fikir edinmelerine yardımcı olacaktır. Her strateji her işletme için uygun değildir, ancak küçük bir deneme yanılma ile şirketiniz için en karlı yaklaşımı tespit edebilirsiniz.

Nereden Başlamalıyım?

İyi haber şu ki, dijital pazarlamaya başlamak oldukça kolaydır. Çoğu çevrimiçi reklamcılık platformu ilk kampanyanızı tasarlamanızı ve oluşturmayı kolaylaştırır (sonuçta onlar da bu işten para kazanıyorlar). Birkaç farklı dijital pazarlama stratejisi için başlangıç ​​kılavuzlarına birkaç link:

  • Ücretli arama ağı reklamcılığı
  • Arama motoru optimizasyonu (SEO)
  • Ücretli sosyal medya reklamcılığı
  • Sosyal medya pazarlamacılığı
  • Dönüşüm oranı optimizasyonu
  • İçerik pazarlama
  • E-posta pazarlama

Ancak her başarılı dijital pazarlama kampanyasının ana unsuru bir rehber değildir. Hangi stratejileri kullanmayı seçerseniz seçin, dijital pazarlamaya başlamadan önce yanıtlamanız gereken 4 soru vardır;

1- Ne Kadarına İhtiyacınız Var?

Dijital pazarlama için ne yapmanız gerektiğini anlamak için önce hedeflerinizin ne olduğunu netleştirmeniz gerekir. Dijital pazarlamaya nasıl yaklaşacağınız, nihai hedefinizin tıklamalar, dönüşümler veya potansiyel satışlar, gelirler veya belirli bir yatırım getirisi (YG) sağlamak olmasına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Direk konuya girdiğinizde herhangi bir pazarlama çabasının asıl amacı yatırım getirisi (ROI) olmalıdır. Ne de olsa, dijital pazarlama harcamanız işletmeniz için karlı bir gelir getirmiyorsa, neden online pazarlamayı kullanasınız ki?

Tıklamalar ve hatta dönüşümler harikadır, ancak şirketiniz tıklamalardan veya dönüşümlerde para kazanmaz satışlardan para kazanır (aslında, tıklamalara gerçekten para harcıyorsunuzdur).

Bunu göz önünde bulundurarak, dijital pazarlama bütçenizin ne olması gerektiğine karar vermeden önce belirlemeniz gereken ilk şey, ne kadar gelir elde etmek istediğinize karar vermektir. Bunu belirledikten sonra, bu bilgileri, bu gelir hedefine ulaşmak için ne kadar reklam harcayacağınızı belirlemek için kullanabilirsiniz.

2- Hedef Kitleniz Kimler?

Dijital pazarlamadan ne kadar para kazanmak istediğinizi belirledikten sonra, hedef kitlenizi tanımlamanız gerekir. Bu çok önemlidir, çünkü farklı alıcı profilleri farklı pazarlama taktiklerini gerektirir. Daha da önemlisi, farklı alıcılar farklı alıcı türlerine dönüşür.

Yani, alıcı profilindeki müşterilerinizi tanımıyorsanız, etkili bir dijital pazarlama stratejisi oluşturamazsınız!

Bir satış ekibiniz varsa, satışlarla konuşmak, iyi bir alıcı kitlesini bir araya getirmenin en pratik yollarından biri olabilir. Sonuçta, müşterilerinizle en çok konuşanlar onlar, öyle değil mi?

Bununla birlikte, satış ekibinizle konuşmak ve biraz araştırma yapmak bile, etkili bir dijital pazarlama planı oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz ayrıntı seviyesini elde etmek için yeterli değildir. Bunu yapmak için telefona erişip gerçek müşterilerinizi aramanız gerekebilir.

Sizi nasıl buldukları, neden dönüşüm sağladıkları ve onları size ödemeleri konusunda ikna eden şeyleri sorun. Bu bilgiler, reklamlarınızın performansını artırmak ve pazarlama bütçenizi seçmek için kullanabileceğiniz pazarlama ve satış süreciniz hakkında size bir fikir verecektir.

3- Müşterilerinizin Değeri Nedir?

Genellikle, insanlar etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak için iyi bir yol olarak müşteri profillerine bakarlar. Müşteri profili bunun için harika, ama aynı zamanda etkili bir dijital pazarlama planı oluşturmanın önemli bir parçasıdır.

Örneğin, 3 farklı fiyatlandırma sistemi olan bir SaaS işletmesinin reklamını yaptığınızı hayal edin:

  • Başlangıç paketi 25 TL/aylık (yalnız 1 kullanıcı)
  • Orta ölçekli işletmeler için geliştirilmiş profesyonel paket 75 TL / aylık (kullanıcı sayısı sınırsız)
  • Büyük işletmeler için oluşturulan enterprise paket 150 TL / aylık (kullanıcı sayısı sınırsız ve düzenlenebilir CRM içeriği)

Bu durumda, muhtemelen 3 farklı alıcı müşteri kitlesini:

  1. Küçük işletme “Steve” ‘’Yetkin’’
  2. Orta-Çaplı İşletme “Mandy” ‘’Mehmet’’
  3. Kurumsal iş “Edward” ‘’Hakan’’

Küçük işletme “Yetkin”, Hakan veya Mehmet’den çok daha küçük ve daha basit iş gereksinimlerine sahiptir, bu nedenle muhtemelen başlangıç ​​paketini seçecektir. Mehmet ise muhtemelen profesyonel paketi isteyecek ve Hakan’nın ise enterprise paketine ihtiyacı olacaktır.

Yetkin, Mehmet ve Hakan’nın sırasıyla yaklaşık 14 ay, 4 yıl ve 9 yıl (bir SaaS müşterisinin ortalama ömürleri) işletme ömrü olacağını ve sırasıyla 5, 20 ve 100 lisans satın aldıklarını varsayalım. Bu kişilerin her biri ([lisanslar / ay] x [lisans sayısı] x [aylar içerisinde tipik müşteri ömrü]):

Toplam Maliyet

Yetkin: 1.750 TL

Mehmet: 72.000 TL

Hakan: 1.590.000 TL

Bu rakamlar tatmin edici görünüyor, ancak bu paranın tamamı kâr değil.

Normal bir SaaS şirketi ikmal için yaklaşık % 22, satışlar için % 9 ve genel masraflar için % 40 ek ücret ödemekte ve bu sayede her müşterinin bu civarda ödeyeceği ömür boyu değerin yaklaşık % 29’unu almaktadır. Kabaca bu şekildedir, SaaS firması Facebook’tan bir müşteri edinmek için aşağıdakilerden daha az harcamak zorundadır:

Maksimum Edinim Maliyeti

Yetkin: 507,50 TL

Mehmet: 20.880 TL

Yetkin: 461.100 TL

Eğer SaaS firması satın alma maliyetlerini bu eşiğin altında tutabilirse, para kazanacaktır. Bu müşterilerin her birini edinmenin maliyeti daha fazla olursa para kaybedeceklerdir.

Neden müşteriler bütçelemede bu kadar önemli bir yere sahiptir?

Tabii ki, pazarın Yalçın ile doygun olması pek mümkün değildir, bu yüzden SaaS firmasının gelir hedeflerine ulaşmak için bu anlaşmaların bir karışımına ihtiyacı olacaktır. Bu karışım Facebook bütçelerini belirleyecektir.

Öyleyse, eğer firma ömür boyu değerinde 1.00 TL üretmek için, 0.18 TL pazarlama için harcamak istiyorsa (%11’lik toplam kâr marjı için), SaaS’ı her bir alıcı için aşağıdakileri ödeyebilir:

Müşteri Edinme Maliyeti

Yetkin: 315

Mehmet: 12.960

Hakan: 286.200

SaaS firması, belirli bir alıcı kişiden, bu eşiğin altındaki bir fiyat noktasında ödeme yapan müşteriler üretemezse, muhtemelen o alıcı o kişiye pazarlamamalıdır.

Bununla birlikte, eğer firmanın dijital pazarlama çalışmaları şu anda bu CAC’deki (veya bu eşiklerin altındaki bir CAC) her bir kişiden müşteri üretiyorsa, SaaS bu bilgileri pazarlama bütçelerini hesaplamak için kullanabilir.

4- Hedeflerinize Ulaşmak İçin Ne Kadar Harcama Yapmanız Gerekiyor?

Bu noktada, işler oldukça kolay. CAC’inizi, ortalama satın alma siparişi değerinizi ve ortalama satın alma sayısını alın (bir abonelik modeliniz varsa, buradaki her alıcı kişinin ortalama ömrünü kullanabilirsiniz) ve şu formülde yerine koyun!

[calculoid id = ”19629 ″ show_title =” 0 ″ show_description = ”0 ″]

Bu hesaplama aracının varsayılan değeri SaaS için aylık bütçeyi ve geri dönüşüm  miktarını gösterir, dijital pazarlamadan her ay  SaaS’ın üretmeyi istediği 2.425.500 TL’lik  yeni getiri  ve bunu yapmayı tasarladıklarını ve bunun için ayda 100 adet satışa ihtiyaçları olduğunu varsayalım.

Örneğimize göre, Yetkin ortalama 14 ay boyunca aylık 125 TL, Mehmet ortalama 48 ay için aylık 1.500 TL ve Edward 108 ay için ayda 15.000 TL ödüyor olacaklar.

Bunların hepsini bir araya getiren SaaS firması yeni ömür boyu gelir hedeflerine ulaşmak için ayda 348.300 TL bütçeye ihtiyaç duyacak.

Gördünüz mü? Size bu bölümün kolay olduğunu söyledim! İşleri daha da iyi hale getirmek için, bu hesap makinesini genel dijital pazarlama bütçenizi hesaplamak için kullanabilir veya belirli bir stratejiyi seçerek ve belirli bir stratejinin işiniz için anlamlı olup olmadığını anlamak için kullanabilirsiniz. Örneğin, 75 TL’lik bir CAC’ye ihtiyacınız varsa, ancak AdWords’e ilişkin ortalama tıklama başı maliyetiniz 25 TL ise, AdWords sizin için doğru dijital pazarlama kanalı olmayabilir.

Şimdi, tahmin edebileceğiniz gibi, bu yaklaşım gelir hedeflerinize ulaşmak için nelerin gerekli olacağı konusunda kusursuz bir tahmin değildir. Bu hesap makinesi, yalnızca verebileceğiniz cevaplar kadar doğrudur. Ancak, aylık olarak rastgele seçiminizi yapmaktan ve dijital pazarlamanın ihtiyaç duyduğunuz sonuçları getireceğini ummaktan çok daha iyidir.

Dijital Pazarlama Mobilde Nasıl Bir Farklılık Gösterir?

Tahmin edebileceğiniz gibi, mobil cihazlarda dijital pazarlama, masaüstündeki dijital pazarlamadan çok farklı. Bugünlerde bu farklılıklar özellikle önemlidir, çünkü akıllı telefonlar artık insanların internet ile etkileşimde bulunmak için kullandıkları birincil cihazdır.

İnternet cihazlarının% 60’ı mobil cihazlarda gerçekleştiğinden, masaüstünden mobil cihazlara geçişin dijital pazarlama üzerinde derin bir etkisi oldu.

Geçen yıl, Google AdWords, mobil ve masaüstü arasında tutarlı bir deneyim oluşturmak için sonuç sayfalarındaki kenar çubuğu reklamlarından kurtuldu. Facebook Reklamları yine de masaüstünde kenar çubuğu reklamlarını gösterir, ancak yalnızca mobilde yayın içi reklamları gösterir. Daha kısa blog gönderileri mobil cihazdaki daha uzun blog gönderilerinden daha iyi performans gösterir ve farklılıkların listesi uzayıp gider.

Doğrusu, günümüzün dijital pazarlama dünyasında, insanların pazarlamanıza mobil olarak ulaşacaklarını ve ardından stratejinizi masaüstü için uyarlayacağınızı varsaymak iyi bir fikirdir.

Reklamlarınızı mobil için optimize etmenin yanı sıra, sitenizi ve açılış sayfası deneyimini hesaba katmanız da önemlidir. Web siteniz masaüstünde güzel görünebilir, ancak mobilde gezinmek mümkün değilse, web trafiğinizin önemli bir yüzdesini kaybedersiniz. En azından mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmalısınız, ancak ideal olarak mobil deneyiminiz zahmetsiz bir mobil deneyim sağlamak için özel olarak tasarlanmalıdır (yalnızca masaüstü deneyiminizin mobil için uyarlanmış bir versiyonunu değil).

Çoğu reklam veren farkına olsa da olmasa da dijital pazarlama artık öncelikle mobil bir deneyimdir. İyi haber şu ki, dijital pazarlamaya nispeten yeniyseniz, tekerleği yeniden icat etme konusunda endişelenmenize gerek yok. Cazip mobil reklamlar bulup işe koyulabilir ve ardından masaüstü için gerektiği gibi uyarlayabilirsiniz.

Sonuç

Dijital pazarlama geleceğin pazarlamasıdır. Bu makale boyunca tartıştığımız tüm faydalara ek olarak, dijital pazarlama çabalarınızın sonuçlarını inanılmaz bir doğrulukla takip edebilirsiniz. Bu bir anlamda hangi stratejilerin karlı sonuçlar ürettiğini ve hangilerinin biraz çalışmaya ihtiyaç duyduğunu görmenin kolay olduğu anlamına gelir.

Bu arada, bu makale sizi dijital pazarlamaya (veya dijital pazarlama payınızı büyütmeye ihtiyacınız olduğuna) ikna etmişse, ancak doğru yaklaşımı tanımlamak için biraz yardım almak isterseniz, burada ya da yorumlarda bize lütfen bildirin! İşletmelerin dijital pazarlama ile büyümelerine yardımcı olmayı istiyoruz!

Bu makalede gözden kaçırdığım bir şey var mı? Dijital pazarlama ile ilgili başka sorunuz varsa eğer  Yorumlarda bize bildiriniz!

Ramazan Akyol - E Ticaret Yöneticisi

Yorumunuzu bırakın

back to top
FİLTRELE