En Çok Maaş Alan Meslekler
Mesleklerin aldıkları maaşlar, sürekli olarak değişmekte ve güncellenmektedir. Ayrıca teknolojinin yaşamımızdaki yeri sayesinde asla mümkün görünmeyen meslek türleri yükselişe geçmiştir. Yazımızın kalanını okuyarak en çok maaş alan mesleklerin güncel listesine ulaşabilirsiniz. Bu meslekler ve yaptıkları işler hakkında genel bilgiler edinebilirsiniz.
Pilot
En çok maaş alan meslekler arasındaki ilk sıralarda bulunan yerini koruyan pilotluk, herkes tarafından beğenilen bir meslektir. Yolcu taşınması, pilotluk denince akla ilk gelen seçenek olsa da mesleğin kapsamı bununla sınırlı değildir. Kargoların ve çeşitli eşyaların ülke içinde ve ülkeler arasında taşınmasında da pilotlara ihtiyaç duyulur. Durum böyle olunca geniş bir çalışma alanına sahip olan mesleklerden birisidir. Birçok farklı ülkeyi ve şehri görme imkanı tanıyan işler arasındadır.
Eğitim ve tecrübe, pilot olarak çalışan bireylerin aldığı maaşların artmasında rol oynar. Çalıştığınız şirket gibi faktörler de maaş detaylarının değişmesini sağlayabilir. Pilotluk eğitimleri üniversitelerde dört yıl süreyle verilir. Bu süre, İngilizce hazırlık okunmasını kapsamaz. Mezun olduktan sonra çeşitli kurslara ve eğitimlere katılarak kendini geliştirme olanakları da bulunur. Katıldığınız her kurstan aldığınız sertifikalar, maaşınızın yükselmesinde rol oynayabilir.
Influencer
Sosyal medya ve internetin kullanımı ile en çok kazanan meslekler arasında yerini almış seçeneklerden birisi influencerdır. Türkçeye çevrildiğinde etkileyen kişi anlamına gelen bu meslek dalı, kendi şirketini kurup satışlar yapanlardan sadece reklamlar üzerinden para kazananlara kadar değişen bir yelpazeye sahiptir. Instagram, Youtube, Tiktok gibi çeşitli sosyal medya platformları, takipçilerine ulaşmak için kullandıkları kaynaklardan bazılarıdır.
Influencer mesleğinin günümüzde yükselişe geçmesinde rol oynayan faktörlerden birisi, hiçbir eğitimin gerekli olmamasıdır. Bu işe atılmak için günlük çalıştığınız yerden ayrılmanız bile gerekmez. Sosyal medyayı ek bir gelir olarak başlatabilirsiniz. Gündüz çalıştığınız işinizden arta kalan zamanınızda platformunuzu geliştirip büyütebilirsiniz. Sosyal medyadan gelen kazançları, finansal destek sağladıktan sonra ana işlerinden istifa edenlerin sayısı giderek yükselir.
Bu iş dalının sevilen özelliklerinden bir diğeri, ülkenin ve dünyanın her bir köşesinden yapılabiliyor olmasıdır. Bir yere takılıp kalmanıza gerek kalmayan meslek dalı, seyahat etmeyi sevenlerin ilgisini çeker.
Noterlik
Influencerlar ne kadar yeniyse noterlik de o kadar eski bir meslek olarak görülür. En çok maaş alan mesleklerden birisi olan noterler, sabit bir gelire sahip değildir. Yapılan işlerin miktarı ve içeriği doğrultusunda kazanç sağlar. Noterler en genel tanımıyla resmi işlemlerin yasal bir dayanağı olmasını sağlar. Hem tüzel hem de gerçek kişiler arasında yapılan anlaşmalarda noter gerekliliği olabilir. Çok geniş bir iş tanımı bulunduğundan noter maaşlarının ulaşabileceği noktalar yükselebilir. Özellikle noter olarak çalıştığınız bölgede çok fazla şirket ve ticari alışverişler bulunuyorsa kazancınızın yükselmesini sağlayabilirsiniz.
Noter olmak için Hukuk fakültesinden mezun olmak gerekir. Avukatlık stajını tamamlamış olan bireyler, noter olmak için başvuruda bulunabilir. Noterlik başvuruları, Adalet Bakanlığına yapılır. Başvuru sonucunda noter belgesini olan kişiler direkt olarak mesleğe başlayamaz. Bunun ardından noterlik stajı da yapmaları gerekir. Bu stajı da tamamladıktan sonra işe başlayabilirler.
Yazılım Mühendisliği
Teknolojik gelişmeleri yakından takip etme şartıyla yüksek maaşlar alabileceğiniz mesleklerden bir diğeri yazılım mühendisliğidir. Kurumsal şirketler kapsamında çalışabilebilen mühendisler kendi işlerini kurarak serbest olarak da mesleklerini sürdürebilir. Kendi işlerini kuran yazılım mühendisleri, çalışma saatlerini kendileri belirlemenin özgürlüğünü yaşayabilir. Genellikle proje bazlı işlerde çalışan mühendisler, yazılıma ihtiyaç duyan kişilerin isteklerini ve beklentilerini belirleyerek uygun çalışmaları tamamlar. Bu mesleği yapabilmek için üniversitelerin dört senelik Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin tamamlanması gerekir. Çoğu üniversitede İngilizce hazırlık bölümü de bulunduğunun unutulmaması gerekir. İngilizcesi yeterince iyi olan öğrencilerin hazırlık senesini atlayarak direkt olarak Yazılım Mühendisi eğitimine başlama olanakları bulunur.
Ülkemizde en çok maaş alan meslekler arasında; eczacılık, avukatlık, sigorta uzmanlığı, finansal danışmanlar, sporcu koçları ve danışmanları yer alır.
Leave your comment