E Ticaret Sitesi Nasıl Tanıtılır?
Pazarlama çabalarımızı özellikle dijital alanda yeniden değerlendirme zamanı geldi. Günümüzde teknolojinin ne kadar çabuk geliştiği ile, e ticaret sitelerinin rekabeti aşmak için yeni trendlere ayak uydurması arasında doğrudan bir ilişki vardır. İşte dikkat etmeniz gereken, bir e ticaret sitesi tanıtımını yapmak için 9 pazarlama stratejisi bu blog yazımızda!
E Ticaret Sitesi Nasıl Tanıtılır: 9 Dijital Pazarlama Stratejisi!
- Yapay Zekâ (Al)
- Artırılmış Gerçeklik
- Veri Görselleştirme
- Slideshare
- Dijital Ticaret’i Daha Geleneksel Hale Getirmek
- Facebook Sayfa Yöneticisi
- Mobil Pazarlama
- İçerik Pazarlama
- Canlı Video
1. Yapay Zekâ
Yapay zekâ (AI), özellikle dijital pazarlama alanında, günümüzün en çok konuşulan teknolojilerinden biridir.
Dijital reklam pazarının 77.37 milyar dolara çıkacağı tahmin edilmekte, bu nedenle de pazarlamacılar yatırım getirilerini korumak için verimliliği en üst düzeye çıkarmaktadırlar. AI, içerik veya ürün önerileri, potansiyel müşterilerle sohbet etme, SEO ve derin öğrenme dahil olmak üzere hemen hemen her şeyi gerçekleştirebilme potansiyeline sahip olduğundan mükemmel bir strateji olarak günümüz dijital satış dünyasında ön plana çıkmaktadır.
2. Artırılmış Gerçeklik
Artırılmış gerçeklik ile birlikte müşterilerinize bir ürünün paketini daha açmadan içinde neyin olduğunu önizleme ile gösterme şansınız olur. Potansiyel müşterileriniz katalogdan ürünlerini seçerken bu pazarlama stratejisi onlara yardımcı olacaktır. Ürünlerin taranmış görüntülerini kullanarak; müşterilerinize ek içerik ve görüş gibi özelleştirme seçenekleri de sunabilirsiniz.
Tüketicilerin % 60 ila% 70’i, artırılmış gerçeklik (AR) cihazlarını günlük yaşamlarında kullanmanın faydalarını görüyor ve akıllı telefonlar gibi var olan teknolojiyi gerçek dünyadaki ortamlarımızı güçlendirmek için kullanmamızı sağlıyor.
Kullanıcılar, cihazın lensi aracılığıyla gerçek yaşam ortamına bakarak sesler, videolar veya grafikler gibi bilgisayar tarafından üretilen duyusal girdiler eklerler. Bu, e ticaret sitesi için, özellikle potansiyel müşterilerini, ürünlerini gerçek bir alanda görselleştirebileceklerine güvenenler için de geliştirilmiş bir alandır.
3. Veri Görselleştirme
Veri görselleştirme, gerçek bilgiyi izleyiciye bir grafik veya animasyon yoluyla hızlı bir şekilde iletmeyi sağlar. Genellikle infographics şeklini alarak, potansiyel müşterileri e-ticaret sitenizden bir ürün veya hizmet almaya ikna etmek için önemli istatistikleri etkin bir şekilde göstermek için faydalı bir yöntemdir.
4. Slideshare
Ayda 400.000 sunum yüklenen Slideshare, bireysel kullanıcıların ve e-ticaret sitelerinin içeriklerinin özet haline getirilmiş versiyonlarını farklı izleyicilere sunmalarını sağlar.
Bulut tabanlı bir slayt platformu gibi davranmak (Burada Powerpoint’in Facebook ile tanıştığını hayal edebilirsiniz) kendi web sitenize daha fazla trafik yönlendirmenize yardımcı olabilir. Daha da iyisi, herhangi bir Slideshare dosyasına bir iletişim formu yerleştirmenize izin veren bir müşteri adayı oluşturma olanağına sahip olursunuz.
5. Dijital Ticaret’i Daha Geleneksel Hale Getirmek
Daha genç kitleler dijital öncesi günlerimiz için nostaljiye merak salıyorlar; örneğin, Polaroid anında baskı yapan fotoğraf makineleri, geçen yılki 18-25 demografisinde % 75’lik bir artış gördü, büyük ölçüde bin yıllık ve Gen Z tüketicilerinin dijital fotoğraf albümlerinden fiziksel fotoğraf makinelerine geçtikleri gerçeğinden dolayı böyle bir sonuçla karşılaşıldı. Dijital içeriğinizi bu formata getirmek için somut bir çaba harcamaya özen gösterin.
6. Facebook Sayfa Yöneticisi
Dünya çapında aylık 2.01 milyardan fazla aktif Facebook kullanıcısı bulunmakta ve dijital pazarlama için bu platform en popüler platformlardan biri haline gelmektedir. Bunun farkında olan Facebook geliştiricileri, Kasım 2016’da Facebook Sayfa Yöneticisi uygulamasını hizmete sundu. Bu, işletmelerin Facebook ve Instagram’daki müşterileriyle ayrı uygulamalara giriş yapmak zorunda kalmadan iletişim kurmalarını sağlıyor ki bu sayede pazarlamacılar mesajlarını platformlar arasında birleştirerek daha güçlü bir marka oluşturma şansına sahip oluyorlar.
8. Mobil Pazarlama
Mobil pazarlama, akıllı telefonlara sahip internet kullanıcılarının % 80’iyle birden fazla sektördeki reklamverenler için etkileşime geçme durumudur.
Dijital pazarlamacılar, mobil uygulamalardan mobil ödemeye kadar hemen hemen her şeyle marka itibarını artırabilir ve konum tabanlı teknolojiyi kullanarak reklamlarını mobil kullanıcılara daha iyi hedefleyebilirler. Artık pazarlamacılar, kullanıcıları belirli bir lokasyonda yürüseler dahil, onlara lokasyonlarına ait fırsatlar sunabiliyor. Bu açıdan bakıldığında fırsatlar neredeyse sonsuz görünüyor.
9. İçerik Pazarlama
Denenmiş ve gerçek pazarlama stratejisi olan içerik pazarlaması, 2017’de yeniden şekillenmeye başladı. Daha önce hiç olmadığı kadar fazla sayıda sosyal medya platformu ve bağlantı yöntemleri ile e ticaret sitesinin marka bilinirliğini ve müşteriyi geliştirmek için etkileşimli, paylaşılabilir içerik oluşturma avantajından yararlanmaktadırlar.
Daha da iyisi, içerik pazarlaması, geleneksel yöntemlerden % 62 daha düşük maliyetli olup ; 3 kattan fazla müşteri adayı oluşturma imkanına sahiptirler.
10. Canlı Video
Marka kitlelerinin % 80’i site blogunu okumak yerine bir markanın canlı videosunu izlemeyi tercih eder ve % 82’si ise o markanın sosyal paylaşımları dahil canlı videoyu tercih etmektedirler. Bu dijital kampanyaların marka erişimini artırmak için istekli kitlelere bağlanmanın harika bir yolu olduğu anlamına geliyor.
Belki de canlı videonun en iyi kısmı, izleyicilerle kurdukları yakınlıktır. Bu imkanı soru-cevap oturumlarına ev sahipliği yapmak için kullanabilir, hatta izleyicinizle bağlantı kurmak için şirketinizin perde arkasına gizlice göz atma şansı sunabilirsiniz.
Teknoloji hızla gelişmeye devam ediyor. Siz de en son dijital pazarlama stratejilerini takip ederek, e-ticaret sitenizin iyi hazırlanmasını garanti altına almayı unutmayın.
Sizin bildiğiniz dijital pazarlamada öne çıkan başka stratejiler varsa bunları bizimle paylaşabilirsiniz.
Leave your comment